Yeni gelen düzenlemeyle Türk Vatandaşlığı için yatırım yetecek.

Birçok ülkede aktif olarak devam eden yatırımla vatandaşlık modeli artık Türk Vatandaşlığı için de geçerli olacak. Karar Resmi Gazete’de yayınlanmış durumda.

Yayınlanan 5 şarttan herhangi birini yerine getiren yabancılar resmi olarak vatandaşlık alabilecek. Bu sayede Türkiye topraklarında yaşama,ticaret ve tüm faaliyetleri yapma hakkına sahip olacak.

İşte Türkiye’ye Yatırımla Vatandaşlık Şartları

1- En az iki milyon Amerikan doları sabit sermaye yatırımı gerçekleştirdiği Ekonomi Bakanlığı’nca tespit edilen yabancılar
2- En az bir milyon Amerikan doları değerinde taşınmazı tapu kayıtlarına 3 yıl satılmaması şerhi koyulmak şartıyla satın aldığı Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca tespit edilen yabancılar
3- En az 100 kişilik istihdam oluşturduğu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nca tespit edilen yabancılar
4- En az 3 milyon Amerikan doları tutarında mevduatı üç yıl tutma şartıyla Türkiye’de faaliyet gösteren bankalara yatırdığı Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nca tespit edilen yabancılar
5- En az 3 milyon Amerikan doları tutarında devlet borçlanma araçlarını üç yıl tutmak şartıyla satın aldığı Hazine Müsteşarlığı’nca tespit edilen yabancılar bakanlığın teklif sunması ve Bakanlar Kurulu tarafından kabul görmesi ile vatandaş olabilecek.

ABD,Avustralya,Malta,KKTC,Bulgaristan,Portekiz,Maceristan gibi yerlerde uygulanan bu model yakın zamanda bizde de olacak. Umuyoruz ki güzel bir ilerleme sağlatacak bu çalışmayla hakeden insanlar bu güzel fırsattan faydalanır.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here